Alkohol og stoffer er en farlig cocktail

Det kan være meget farligt at blande alkohol og stoffer. Se her, hvordan det påvirker kroppen, hvis man ryger hash, sniffer kokain eller tager andre stoffer, når man har drukket alkohol.

Alkohol og hash

Hvis du blander alkohol og hash, kan virkningen være meget uforudsigelig. Blandingen kan betyde, at du føler påvirkningen fra begge dele meget stærkere. Du kan altså lige pludselig føle dig meget fuld og utilpas, hvis du både drikker alkohol og ryger hash, og det kan være en ret ubehagelig oplevelse. Du kan også få svært ved at styre dine bevægelser og tænke klart, hvilket kan være farligt, når du fx skal hjem fra byen.

Alkohol blandet med amfetamin eller kokain

Hvis du drikker alkohol og tager amfetamin eller kokain på samme tid, vokser risikoen for at få en alvorlig forgiftning. Amfetamin og kokain er opkvikkende, og det betyder, at du kan drikke mere alkohol uden at føle dig fuld. Når man er påvirket af amfetamin eller kokain, vil man derfor typisk drikke mere alkohol – og det er nemmere at komme til at drikke så meget, at det er skadeligt for kroppen. Du kan faktisk dø af alkoholforgiftning, hvis du drikker for meget på én aften. Samtidig er risikoen for alkoholforgiftning større, når du blander alkohol med amfetamin eller kokain, fordi den opkvikkende virkning fra stofferne stopper hurtigere end den sløvende virkning af alkohol. Når amfetaminen og kokainen er ude af kroppen, risikerer man at dø af alkoholforgiftning, fordi kroppen ikke kan tåle lige så meget alkohol uden stoffernes opkvikkende virkning.

Alkohol og MDMA (ecstasy)

En af de farligste bivirkninger ved MDMA er, at du bliver dehydreret (væskemangel), fordi MDMA får kropstemperaturen til at stige og samtidig gør det sværere for kroppen at komme af med varmen. Der har været flere dødsfald på grund af dehydrering på MDMA. Når man blander alkohol og MDMA, er der endnu større risiko for at blive dehydreret.

Alkohol og piller

Alkohol og piller (benzodiazepiner) kan være en livsfarlig kombination, fordi de to rusmidler forstærker hinanden, og det kan føre til forgiftning og problemer med at trække vejret.